Nieuw intranet UN-Studio

Het architecten bureau UN Studio uit Amsterdam benaderde memento voor advies omtrent het opzetten van een centraal intranet voor hun organisatie.

Door de groei van de organisatie, alsook de opening van een nieuw kantoor in Shanghai, ontstond er de behoefte om een centrale plek te creëren waar medewerkers niet alleen informatie konden vinden over intern beleid en profielinformatie van medewerkers, maar waar men ook op een sociale manier foto’s, video’s en links met elkaar kan uitwisselen. Daarnaast moesten er een mooie manier worden gevonden om het reserveren van kantoormateriaal (camera’s, auto’s, ed.) mogelijk te maken via het intranet.

UN Studio was in samenwerking met Bloemendaal & Dekkers al begonnen met het functioneel en visueel ontwerp van de structuur en look-and-feel van het intranet en hieruit bleek dat WordPress als beheersysteem vrijwel alle functionaliteiten bevat om het intranet te faciliteren.

Vorige week is in Hotel Arena het intranet aan het voltallige personeel gepresenteerd en wordt het inmiddels actief gebruikt als communicatie middel binnen de organisatie.

Qua zoekmachineoptimalisatie hebben wij de klant niet hoeven te adviseren; het intranet is volledig afgeschermd van de buitenwereld en is gekoppeld via het interne loginsysteem, waardoor gebruikers na het inloggen op hun computer ook direct ingelogd zijn op het intranet.