Magento Webshop

Wij krijgen regelmatig aanvragen voor het realiseren van Webshops. Steeds vaker adviseren wij klanten om te kijken naar bestaande systemen. Systemen als Zen-Cart, OsCommerce of Magento. Vooral Magento heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke groei meegemaakt in gebruikersaantallen.

Dit is niet voor niets! Magento is een zeer compleet software pakket en is een goede basis voor zowel beginnende als reeds bestaande webshops. We hebben enkele voordelen onder elkaar gezet om te kiezen voor dit Open-Source webshop systeem.

Magento is goed te personificeren

Doordat magento gebruik maakt van thema’s is het relatief eenvoudig een maatwerk grafisch ontwerp van de website te ‘vouwen’ om de technische motor heen. Hierdoor kun je heel goed een eigen look-and-feel geven aan je webshop, zonder dat je consessies hoeft te doen op het gebied van vaste layout issues.

Magento hanteert vaste webshop conventies

Een webshop is gebouwd op basis van een vaste structuur die je vrijwel in elk online winkelsysteem terugvindt. Feit is dat Magento een van de populairste webshop systemen is en daardoor de standaard vormt qua wijze waarop een webwinkel dient te functioneren. Mensen die vaker online hebben besteld zullen de structuur herkennen van: Stap 1) Aanmelden, Stap 2) Overzicht boodschappenlijst, Stap 3) Aflevergegevens, Stap 4) Betaalwijze, Stap 5) Afleverwijze, Stap 6) Bevestiging bestelling. Hierdoor creëer je een vertrouwde omgeving die sneller aanzet tot de aanschaf van producten.

Magento is gebouwd op groei

Veel functionaliteiten die in het begin misschien niet nodig zijn kunnen worden aangezet zodra er de behoefte aan is. Dit betekent dus dat je klein kunt beginnen als webshop en later zaken als het plaatsen van reacties bij producten of het kunnen beoordelen van producten kunt aanzetten.

Magento kent een grote gebruikersgroep

Doordat een grote groep ontwikkelaars samen werken aan het Magento systeem, blijft het systeem up-to-date en hanteert het hedendaagse technieken. Dat betekent naarmate technieken beter worden deze langzaamaan worden geïntegreerd in de nieuwe releases, waardoor je webshop altijd vooraan staat op het gebied van technieken en functionaliteiten.

Magento kent veel ontwikkelaars

Doordat er zoveel mensen werken aan het systeem zijn er ook een groot aantal bedrijven/ontwikkelaars beschikbaar in Nederland die het systeem kunnen onderhouden en verder uitbreiden. Je bent dus uiteindelijk niet afhankelijk van één bureau.

Magento is veilig in gebruik

Elke keer als er een lek wordt gevonden in het systeem dan worden deze exploits of vulnerabilities zeer snel opgepakt en gerepareerd. Zeker omdat zeer veel webshops gebruik maken van dit systeem is de nood om een oplossing in geval van bugs hoog.

Magenta en flexibele integratie

Omdat Magento OpenSource is zijn er veel mogelijkheden mbt. koppelen van additionele software aan het programma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het koppelen van een boekhoudpakket. Maar ook het beschikbaar stellen van delen van je webshop aan anderen is mogelijk omdat het systeem OpenSource is.

Magento ondersteunt meerdere webshops

Magento is dusdanig opgebouwd dat er de mogelijkheid is om verschilende webshops te beheren vanuit één systeem. Dat betekent dat mocht in de toekomst blijken dat één productgroep erg goed draait, er voor gekozen kan worden deze op een apart domein te plaatsen. Je kunt dan een aparte webshop met eigen inhoud te draaien, zonder dat daar een aparte installatie gedaan voor hoeft te worden.

Magento workshops, -handleidingen en online support

Doordat er zoveel mensen gebruik maken van dit framework worden er speciale workshops gehouden waren gebruikers van het Magento systeem heen kunnen gaan om de nieuwste technieken en mogelijkheden omtrent hun systeem te bekijken. Ook zijn er zeer veel handleidingen in verschillende talen beschikbaar dat het werken met het systeem laagdrempeliger maakt.

Magento is koppelbaar met betaalsystemen als iDeal en Paypal

Doordat vrijwel alle webshops een online betaalmethode nodig hebben zijn er standaard modules ontwikkeld speciaal voor de Magento engine om betalingen mogelijk te maken. Hierdoor is het relatief eenvoudig om een betaalwijze te integreren in een webshop dat Magento gebruikt.

Magento demo

Demo omgevingen Een demo van het systeem kan bekeken worden op:
http://demo.magentocommerce.com/ (voorkant)

Beheer op
http://demo-admin.magentocommerce.com/index.php/admin/ (gebruikersnaam: admin, wachtwoord: 123123)

Neem contact op met memento als u geïnteresseerd bent in een webshop op basis van Magento.