Nieuw logo en WordPress website Kingdom Youth Parliament (KYP)

Op het Caribische eiland Sint Maarten zal van 20-22 mei 2014 het Koninkrijksjeugdparlement (KJP) bijeenkomen. Drie dagen lang debatteren vijftig jongeren uit Saba, Sint Eustatius, Bonaire, Sint Maarten, Aruba, Curaçao en Nederland over onderwerpen die hen raken.

Nederland en de zes Caribische eilanden hebben al heel lang een bijzondere band, maar toch weten we vaak weinig van elkaar en onbekend maakt onbemind. Door met elkaar te praten willen ze dat veranderen. Praten over de zaken die goed gaan in het Koninkrijk, over wat ze de afgelopen 200 jaar bereikt hebben. Maar ook praten over zaken die beter moeten. En dan dus niet over abstracte vraagstukken, maar over dingen die voor mensen dagelijks van concreet belang zijn, zoals onderwijs, volksgezondheid, milieu, werk of cultuur.

Op de website stellen de verschillende ambassadeurs zich voor middels een video, waarin geïnteresseerde jongeren worden opgeroepen zich aan te melden voor het parlement. De website is tweetalig van opzet en jongeren kunnen zich dus in het Nederlands of Engels aanmelden voor het parlement. Zodra de eerste kandidaten zijn geselecteerd, wordt de video online geplaatst.

memento was naast het implementeren en personificeren van het WordPress thema ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het logo. Waarin de drie nationale kleuren zijn verwerkt en het logo aanvoelt als een ‘kroon’ boven de website.

q

Het parlement werd geopend door prinses Beatrix.